sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Calw 1.5.2012

Calw on pieni 25000 asukkaan kaupunki Baden-Württenbergissa Saksassa. Turisteille Calwilla on tarjottavana kaunis puuristikkotalojen ympäröimä keskusaukio ja Hermann Hesse -museo. Kirjailija ja nobelisti Hesse syntyi Calwissa ja vietti siellä osan lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Calwin turisti-informaatiossa on tarjolla kaupungin kartta, johon on merkitty Hesseen liittyviä paikkoja.



Calwin läpi virtaa Nagold-joki. Joki kaupungissa on aina elävöittävä ja Calwissakin paikoin kaunis, mutta mitä siellä onkaan rakennettu joen varrelle parhaalle paikalle keskustaan? Jos kuvaa katsoo tarkasti, niin huomaa. Pysäköintitalo!


Calw on jokilaaksossa, joten se on varsin mäkinen pikkukaupunki.


Olin Calwissa yhden yön. Varasin hotellin hrs.de -palvelun kautta ja osuinkin hyvään hotelliin. Hermanns Neue Post on kolmen tähden hotelli keskustassa. Iso kaunis yhden hengen huone maksoi 36 €/yö. Hotellissa ei ole aamiaismahdollisuutta, mutta alle viiden minuutin kävelymatkan päässä on useita kahviloita. Henkilökunta oli todella ystävällistä. Esimerkiksi laukkuni säilytys järjestettiin, vaikka lähtöaikani ja vastaanoton aukioloaika eivät aivan kohdanneet. Ainoa miinus oli yläkerrasta kuuluvat äänet, varsinkin kävely puulattialla. Minulla oli tuuria ja yläkerran asukas meni aikaisin nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti