lauantai 4. toukokuuta 2019

Uppsala helmikuussa

Kävin hiihtolomalla Uppsalassa, joka ei ole varsinainen talvilomakohde. Olin siellä vain yhden yön. Tarkoitukseni oli lähinnä tutustua tuomiokirkkoon (kuvassa yllä). Vierailija sai siellä pienen suomenkielisen oppaan, jossa oli kirkon historiaa ja selitykset kaikista rakennuksen osista uruista Vaasakuoriin, johon on haudattu kuningas Kustaa Vaasa ja hänen vaimonsa. Suosittelen käymään myös kirkon museon aarrekammiossa, jossa on esimerkiksi keskiaikaisia juhlavaatteita.

Tuomiokirkon edessä olevan aukion varrella on viehättävä Tuomiokirkon kahvila. Sen tuolit ja pöydät ovat kaikki eri paria, yleisvaikutelma on boheemi, ja myymisen hoitavat ystävälliset vanhat rouvat.

Kaupungin yläpuolella on Uppsalan linna, jonka luota on hyvät näkymät kaupungin yli. Linnan alakerran kahvilassa kannattaa myös pistäytyä.

Yksi kuuluisimpia uppsalalaisia lienee Pekka Töpöhäntä. Töpöhännällä on patsas kaupungissa.

Viileänä helmikuisena arki-iltana kaupungilla oli hiljaista. Vietin illan elokuvissa, teatterissa nimeltä Filmstaden. Siellä sattui menemään Spike Leen BlacKkKlansman.

Seuraavana aamuna lähdin junalla kohti Tukholmaa. Hotellini Elite Hotel Academia oli aivan rautatieaseman vieressä. Hiljainen neljän tähden hotelli vastasi tähtiään. Aamiainen oli erinomainen.

Kustaa Vaasan ja hänen vaimojensa hautamuistomerkki

Tuomiokirkon kahvila taustalla

Linna kaupungin yllä

Fyris-joki virtaa keskustan läpi

Pekka Töpöhäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti