sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Münchenin museoita

Lenbachhaus

Jokaisella matkalla täytyy käydä ainakin yhdessä taidemuseossa. Viime kesänä Münchenissä valitsin kaupungin monista museoista Lenbachhausin. Aikaisemmin olen käynyt Museum Brandhorstissa, jossa on modernia ja nykytaidetta.

Lenbachhaus on maalari Franz von Lenbachin taloon ja sen laajennukseen tehty museo. Kuvassa on rakennuksen sisäpiha. Der Blaue Reiter -ryhmän teosten kokoelma on valtavan suuri. En ole nähnyt missään aikaisemmin niin paljon Kandinskyn tauluja. Lisäksi museossa on kuvista tuttu Marcin Sininen hevonen.

Deutsches Museum

Deutsches Museumin sanotaan olevan Münchenin suosituin nähtävyys. Se on tieteen ja tekniikan museo ja kooltaan todella suuri. Minusta museo oli kuitenkin pettymys. Olen käynyt muissakin tiedemuseoissa ja Deutsches Museum tuntui vanhanaikaiselta. Sekin saattoi vaikuttaa, että museota uusitaan parhaillaan ja se oli nyt jotenkin sekava. Valitettavasti jo uusitutkaan osastot eivät olleet kovin interaktiivisia.

Kävin museossa sadepäivänä ja ilmeisesti muillekin turisteille oli tullut mieleen suojautua sateelta museoon. Jonotus kesti yli tunnin. Otin kuvan sisäänpääsyjonosta museon sisältä, sitten kun sinne lopulta pääsin.


Metsästys- ja kalastusmuseo

Paluupäivänä ennen lentokentälle lähtöä oli vähän "ylimääräistä" aikaa ja siksi päätin mennä Metsästys- ja kalastusmuseoon (Deutsches Jagd- und Fischereimuseum), joka on aivan keskustassa. Museorakennus on entinen kirkko, joten jo rakennus on hieno. Kokoelmissa on esillä eläimiä samaan tyyliin kuin esimerkiksi Helsingin Luonnontieteellisessä museossa. Eläinten lisäksi on kalastuksen ja metsästyksen historiaa eli pyyntivälineitä eri aikakausilta. Harrastajalle museo antaisi varmasti paljon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti