keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

Frankfurt on ihan hyvä kaupunkikohde

 
Kun lopulta pitkästä aikaa uskalsin matkustaa, valitsin kohteeksi Frankfurtin. Se ei ehkä tule ensimmäiseksi mieleen, mutta se sopii hyvin muutaman päivän matkakohteeksi. Tänä vuonna Saksan kesätarjous eli yhdeksän euron lippu teki halvaksi (lähes ilmaiseksi) kulkemisen Frankfurtissa ja sen ympäristössä. Yhdeksän euron lippu on voimassa kuukauden, ja sillä saa matkustaa koko Saksan alueella paikallisliikenteessä. Ostin lipun heti lentokentältä. Kerran se tarkastettiin.

Yläpuolella oleva kuva on näkymä hotellihuoneen ikkunasta. Scandic Hotel Museumsufer on suositeltavissa paitsi näköalan myös erinomaisen aamiaisen ja sijainnin vuoksi. Hotelli on lähellä päärautatieasemaa, asemalta joelle päin eli aseman rauhallisella puolella.

Frankfurtissa on paljon erilaisia museoita. Kävin vain Goethe Hausessa ja Nykytaiteen museossa (Museum MMK für Moderne Kunst). Nykytaiteen museossa oli laaja Marcel Duchampin näyttely, joka on auki 3.10.22 saakka. Kuvataiteesta kiinnostuneelle Frankfurtissa on myös Taidehalli (Kunsthalle), jossa olen joskus aikaisemmin käynyt, mutta tällä kertaa sen näyttely ei kiinnostanut. Goethe Haus on kirjailija J W Goethen kotitalo. Se on kohde kirjallisuuden ja vanhojen talojen ystäville.

Frankfurtin keskipiste on kauniiden talojen ympäröimä Römer-aukio. Talot on rakennettu toisessa maailmansodassa tuhoutuneiden alkuperäisten näköisiksi. Aukion ympärillä on useita ravintoloita, jotka vaikuttavat turisteille tarkoitetuilta, mutta kyllä niissä kesäkuussa oli paljon paikallisiakin. Kävin kahdessa ja molemmissa ruoka oli erinomaista. Minun suosikkiravintolani Frankfurtissa on Metropol am Dom. Se on lähellä Römeriä, mutta kuitenkin hieman sivussa, joten turisti ei välttämättä sinne eksy. Metropol näyttää kadulta päin tylsältä (kuva alla), mutta sen takana on viehättävä terassi.

Jos haluaa hyvää kahvia ja sen kanssa jotain makeaa, kannattaa mennä wieniläistyyppiseen kahvilaan Kaffeehaus Goldene Waage aivan tuomiokirkon kupeella. Söin siellä parasta vadelmapäällysteistä suklaakakkua ikinä! Lähellä on myös Frankfurtin parasta kahvia mainostava Café Hoppenworth & Ploch Altstadt. Siellä myytiin illalla kahvia luukusta (kuva alla). Kahvi oli oikeasti hyvää.

Goethe Haus

Römer

Metropol am Dom


Hoppenworth & Ploch

Näkymä kävelysillalta kaupunkiin

Mainjoki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti