sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Malmö Kööpenhaminasta

Kööpenhaminasta on helppo pistäytyä Malmössä. Päärautatieasemalta pääsee junaan, joka ajaa lentokentän kautta Juutinrauman siltaa pitkin Malmöön noin puolessa tunnissa. Junassa siltaa ei tietenkään näe ja menomatkalla sää oli pilvinen, joten junasta näki vain harmaata merta ja taivasta.

Kun lähestyttiin ensimmäistä Ruotsin puoleista asemaa, junassa kuulutettiin, että passi tai henkilöllisyystodistus pitäisi ottaa valmiiksi esille rajatarkastusta varten. Juna seisoi asemalla muutaman minuutin, mutta ainakaan sitä vaunua ei tarkastettu, jossa istuin.

Jäin Malmössä junasta uudella asemalla nimeltä Triangeln. Siitä historiallista keskustaa kohti kävellessä näki myös uudempaa kaupunkia. Vanha keskusta on kanavien ympäröimä. Vanhimmat rakennukset ovat 1300-luvulta, mutta useammat 1500-luvulta, esimerkiksi koristeellinen kaupungintalo. En käynyt missään museossa, vaan käytin muutaman tunnin kävelemiseen, kahviloissa istuskeluun ja syömiseen.

Suurtorin vieressä oleva Lilla torg on kauniilla säällä hyvä ruokapaikka. Torin reunoilla on lukuisia ravintoloita. Onneksi sää parani ja muuttui aurinkoiseksi. Malmöstä löysin hyvän perinteisen kahvilan, josta sai oikeita ruotsalaisia kahvipullia. Kööpenhaminassa oli niin paljon Epresso Houseja, että ne olivat ilmeisesti hävittäneet tunnelmalliset konditoriat, jotka muistin edelliseltä matkaltani.

Aivan Malmön keskustan lähellä on Malmöhuset-linnan kaunis puisto. Sen reunalta näkyi yksi Malmön tunnetuimmista nähtävyyksistä eli asuintalo Turning Torso (kuva yllä).

Malmön keskusta oli rauhallinen, kaunis ja erittäin siisti. Matkaseuralaiseni sanoi, että vaikutelma Malmöstä oli paljon viehättävämpi kuin Kööpenhaminasta. Kohu-uutiset Malmöstä tulevat lähiöistä.

Ostin paluulipun vasta Malmöstä. Ruotsalainen lippuautomaatti vaati matkustajan nimen!


Näkymää junamatkalta
Oikealla päärautatieasema
Lilla torg
Linnan puisto

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kööpenhaminasta oli kovin helppo mennä käymään Malmössä, ja halusin kulkea sitä kuuluisaa siltaa pitkin.

      Poista