tiistai 26. elokuuta 2014

Praha: linna

Prahan linnan alueella käy varmasti jokainen turisti. Sinne pääsee katselemaan ilman sisäänpääsymaksua, mutta jos haluaa käydä rakennuksissa sisällä, niin pitää ostaa lippu. Kultaiselle kujallekaan ei pääse ilman lippua. Erilaisia lippuyhdistelmiä on myynnissä useita. Me ostimme lipun, jolla pääsi neljään kohteeseen: Pyhän Vituksen katedraaliin, Pyhän Yrjön basilikaan, Vanhaan kuninkaanpalatsiin ja Kultaiselle kujalle.

Pyhän Vituksen katedraali on suuruudellaan hiljentävä niin kuin vanhat katedraalit yleensä ovat. Lasimaalaukset ovat upeita. Kuvassa on ruusuikkuna sisäänkäynnin yläpuolella.


Pyhän Yrjön basilikassa on 800-luvulta peräisin olevia romaanisia osia. Kaunista.


Vanhassa kuninkaanpalatsissa ei saanut ottaa kuvia (monet ottivat, mutta olin tottelevainen). Hienointa oli erikoinen katto.

Kultainen kuja on linnan alueen nähtävyyksistä kivoin. Kuja itse pienine vanhoine taloineen on viehättävä. Lisäksi taloihin on sisustettu vanhoja käsityöläispajoja ja asumuksia sellaisina kuin ne ovat luultavasti olleet. Joissakin taloissa on turistirihkamamyymälöitä, mutta ne eivät pilaa vaikutelmaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti