maanantai 7. heinäkuuta 2014

Berliini (osa 2): iltaohjelmaa 17.3.2013

Helmikuisen matkani ensimmäisenä iltana kävin katsomassa jääkiekko-ottelun Eisbären Berlin - Ice Tigers (Nürnberg). Ottelu pelatiin uudessa hienossa hallissa nimeltä O2 World. Sinne kannattaa mennä metrolla tai S-junalla Ostbahnhofille, josta hallille on muutaman minuutin kävelymatka. Lipun sain hallilta, vaikka katsomo olikin aika täysi. Katsojamääräksi ilmoitettiin 13700. Istumapaikka vinosti toisen maalin takana aika alhaalla (ihan hyvä paikka siis) maksoi 23,80.


Saksalaisessa jääkiekko-ottelussa tunnelma on paljon riehakkaampi kuin Suomessa. Pelaajien esittelyssä käytettiin jopa ilotulitteita. Ennen ottelun alkua yleisö lauloi kotijoukkueen kannatuslaulun. Kun kotijoukkue teki maalin, katsojat pomppasivat seisomaan, heiluttivat kaulaliinoja tms. ja hurrasivat kovaan ääneen. Tässä ottelussa kotijoukkue tekikin kuusi maalia, joten hurrattavaa riitti. Katsomoon sai tuoda olutta ja oluenmyyjiä kierteli ottelun aikana myymässä lisää, mutta tunnelma ei johtunut oluesta, eikä mitään häiriöitä ollut. Fanit vain olivat todella innostuneita.

Tasoltaan peli ei ollut mitenkään ihmeellinen. Eisbärenin maalivahti oli hyvä. Katsoin juuri Eisbärenin kotisivuilta, että joukkue päätyi runkosarjassa neljänneksi. Ice Tigers oli seitsemäs. Luulin joukkueiden tasoeroa suuremmaksi. Saksassa alkavat pudotuspelit tällä viikolla. Eisbären saa vastaansa joukkueen Hampurista.


Käyn ulkomailla mielelläni elokuvissa. Saksassa elokuvat dubataan, mutta Berliinissä on sentään mahdollista katsoa elokuvia alkukielellä. Sony Centerissä on teatteri CineStar, joka näyttää alkukielisiä elokuvia kokonaan ilman tekstitystä. Kävin katsomassa juuri ensi iltaan tulleen musikaalin Les Misérables. Musikaalit eivät ole suosikkigenreni, mutta muut ohjelmistossa olleet elokuvat kiinnostivat vielä vähemmän. Ja olihan elokuvassa suosikkinäyttelijäni Russell Crowe. Elokuvalippu maksoi 9 €.

Yhdellä aikaisemmalla matkallani kävin Komische Operissa. Käyn katsomassa oopperoita harvakseltaan, mutta ulkomailla oopperakin on kokemus. Berliinin Komische Oper on kuuluisa korkeasta tasostaan. Lisäksi rakennus itsessään on katsomisen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti