maanantai 7. heinäkuuta 2014

Mayrhofen, Itävalta 19.7.2012

Mayrhofen on pieni kylä Itävallassa Zillertalissa. Menin sinne junalla Münchenistä. Junaa pitää vaihtaa Jenbachissa, josta pääsee kapearaiteisella Zillertalbahnilla Mayrhofeniin. Mayrhofen on pääteasema.
Mayrhofen on ollut lähinnä talvilomakohde, mutta nykyisin siellä on turisteja myös kesäisin. Kylä itse on pieni, mutta siellä on ravintoloita ja kahviloita turistien tarpeisiin. Majoitusta löytyy hotelleista bed & breakfast -paikkoihin. Yövyin (kaksi yötä) pienessä perhehotellissa Apart Sonja, jossa on neljä huoneistoa keittiöineen.

Kylästä pääsee köysiradalla Ahorn-vuorelle, josta on hienot näkymät ympäristöön. Köysiradan vaunut ovat niin suuria, että edes minun kaltaistani korkeiden paikkojen pelkääjää ei pelottanut. Kylässä on myös toinen, Penkenbahnin köysirata, mutta sen pieniin vaunuihin en olisi uskaltanut mennä.


Kävin Ahornilla ensimmäisenä päivänä. Seuraavana päivänä menin bussilla Stilluptaliin. Laaksossa on tekojärvi. jonka ympärillä maisemat ovat upeita. Aurinko ei sattunut paistamaan, mutta siitä huolimatta oli kaunista. Pitkän kävelyn jälkeen oli mukava syödä Alpengasthaus Wasserfallin terassilla tyypillinen itävaltalainen makkara-annos.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti