sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Köln: nykyaikaa 13.4.2012

Köln ei ole pelkkää historiaa. Se on Saksan neljänneksi suurin (noin miljoona asukasta), vilkas kaupunki. Pääsiäisviikon lauantaina, kun kaupat olivat auki, kävelykatualueella oli tungos, jossa suomalaista alkoi lähes ahdistaa.

Valitsin hotellin saksalaisen hrs.de -palvelun kautta. Hotelli Domstern osoittautui hyväksi valinnaksi. Se on pieni kolmen tähden hotelli viiden minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta ja tuomiokirkosta. Yhden hengen huone oli pieni, mutta aivan riittävä, siisti ja rauhallinen. Kylpyhuone oli OK. Aamiainen oli kolmen tähden hotellille hyvä. Siihen sisältyi tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja jopa hedelmäsalaattia (mansikoitakin!), joita ei eurooppalaisissa hotelleissa ole aina tarjolla. Hotellin aamiaisilla on päivittäin vaihtuva teema. Ensimmäisen aamun aamiaisessa oli skandinaavisia (!) vivahteita, mikä tarkoitti, että tarjolla oli kalaa. Toisen aamun teema oli Etelä-Eurooppa ja kolmannen Englanti. Yhden hengen huoneen hinta oli 65 euroa/yö, mikä on minusta edullista hotellille, joka on aivan Kölnin keskustassa. Voin siis suositella hotelli Domsternia.


Kölnin keskusta on täynnä ravintoloita ja kahviloita. Yhden ravintolan voisin mainita. Ostoskäytävässä Neumarkt Passage on italialainen ravintola Verdi. Söin siellä erittäin hyvän pasta-annoksen. Hinnaksi punaviinilasillisen ja tipin kanssa tuli 15 euroa. Kahvilaketjua Merzenich ei voi olla huomaamatta. Kahvilat ovat hyviä ja niitä on tosiaan joka puolella. Matkani aikana kahviloissa oli tarjouksessa munkki hintaan 85 senttiä. Kupillinen kahvia maksoi 2,55. Saksassa kahvi on kallista.


Kölnissä on uusi hieno elokuvakeskus nimeltä Cinedom. Elokuvissa käynti on minusta paikalliseen kulttuuriin tutustumista. Saksalaiseen kulttuuriin kuuluu tietysti elokuvien dubbaaminen, mikä tekee elokuviin menosta turistille vaikeaa. Tarjolla olleista elokuvista pystyin katsomaan vain Titanicin 3D-version. Olen tietysti nähnyt Titanicin aiemmin, joten elokuvan seuraaminen oli mahdollista, ja 3D-elokuvan katsominen oli minulle uutta. On aika hassua katsoa Kate Winsletiä ja Leonardo di Capriota ja kuunnella heitä saksaksi. Dubbaus oli kyllä sinänsä taitavasti tehty. 3D-ominaisuuteen tottuu nopeasti, eikä se minusta tuonut tähän elokuvaan varsinaisesti mitään lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti