sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Päivä Luxemburgissa 27.5.2012

Vietin mukavan päivän Luxemburgissa saksalaisten ystävieni kanssa. Ajoimme sinne autolla Saksasta, Rheinland-Pfalzista alle kahdessa tunnissa. Ystäväni ovat kovia shoppailemaan, joten vietimme osan ajasta Luxemburgin vilkkaimmalla kauppakadulla Grand Ruella ja sen ympäristössä. Grand Rue on kaupungin keskustan kävelykatualueella. Ostoksista kiinnostuneille: Luxemburgissa on paljon rahaa, joten siellä on kallista. Minä pidän kirjakaupoista enemmän kuin vaatekaupoista ja löysinkin viehättävän kaupan.


Luxemburgin keskusta on pieni. Se on täynnä viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Söimme lounaan italialaisessa ravintolassa, joka oli täynnä paikallisia asukkaita. Ennen lähtöämme istahdimme kahvilaan vastapäätä suuherttuan palatsia.


Turisti-informaatiosta saa kartan, johon on merkitty kävelyreitti, jonka varrella ovat tärkeimmät nähtävyydet. Kävelimme osan reitistä. Luxemburg on kaunis, korkeuserot ovat suuret (ei huonojalkaisille!) ja näkymät ovat upeita ylhäältä vanhan kaupungin reunoilta muuhun kaupunkiin.
Luxemburgin merkittävin nähtävyys ovat kasematit, 23 km maanalaisia tunneleita, jotka olivat osa kaupungin linnoituksia. Kasematteihin pääsee tutustumaan kahdesta kohdasta. Me kävimme Bockin kasemateissa. Kävelimme pitkin tunneleita (niiden pohja on hyvin epätasainen), laskeuduimme ahtaita kierreportaita alas (askelmat olivat erittäin epätasaisia), kiipesimme toisia portaita ylös, ja aina välillä ihailimme maisemia. Kasematit ovat ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde.Luxemburgin vanha keskusta ja linnoituksen jäännökset ovat kuuluneet UNESCOn maailmanperintökohteisiin vuodesta 1994.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti