maanantai 7. heinäkuuta 2014

Rotterdam 14.8.2012

Olin mieheni kanssa elokuun alussa kaksi päivää Rotterdamissa. Lensimme Amsterdamiin, josta pääsee suoraan lentokentältä junalla Rotterdamiin. Matka kestää vajaan tunnin ja junia kulkee usein.

Tärkeänä satamakaupunkina Rotterdam kärsi pahoin toisen maailmansodan aikaisista pommituksista. Toisin kuin monessa muussa kaupungissa Rotterdamia ei ole rakennettu uudestaan samanlaiseksi kuin se oli ennen. Tuloksena on sekava ja ruma kaupunki. Rautatieasemalta ulos astuessaan kohtaa seuraavanlaisen näkymän:


Jostain syystä Rotterdamiin on rakennettu ja rakennetaan edelleen valtavan korkeita liike- ja asuinrakennuksia. Pari kaupunkikuvaa:Keskustassa on yksi kaunis kanava, mutta tyypillisempi näkymä on seuraavista kahdesta kuvasta jälkimmäinen.Koska olimme Rotterdamissa vain vähän aikaa, valitsimme muutaman tutustumiskohteen. Taidemuseossa Boijmans - van Beuningen on esimerkiksi Rembrandtin ja van Goghin töitä, mutta myös muiden kuin hollantilaisten taiteilijoiden teoksia. Museo on sopivan kokoinen katsottavaksi eli ei liian suuri. Reilun tunnin mittaisella satamaristeilyllä saa runsaasti tietoa Rotterdamin satamasta, joka on Euroopan suurin. Risteilyllä näkee tietysti myös hyvin kaupungin silhuetin. Yhdessä kuvassani näkyvä Holland Amerika Lijn on paikka, josta aiemmin lähtivät valtamerialukset. Nyt tuokin rakennus on jäänyt uusien rakennusten varjoon.


Euromastista katselimme maisemia. Halukkaat voivat tulla tornista alas köyden varassa. Juuri, kun tulimme pois Euromastista, alkoi melkoinen ukonilma. Keskustassa kadut suorastaan lainehtivat.
Hotellimme oli NH Atlanta hyvällä paikalla aivan keskustassa. Hotellin aamiainen oli hyvä ja aamiaishuone oli ylhäällä. Sieltä näkyi hyvin kaupungille, mutta valitettavasti käyntimme aikana sää oli sen verran viileä, että aamiaista ei voinut nauttia terassilla. Vaikka Rotterdamin keskusta ei ole kovin suuri, niin jalkoja säästääksemme kuljimme jonkin verran raitiovaunuilla. Päivälippu maksoi 7 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti