sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Sveitsi: Thun 2.8.2011

Koska Bern on pieni kaupunki, olimme jo ennen matkaa päättäneet mennä käymään jossakin lähellä olevassa kylässä tai kaupungissa. Valitsimme kohteeksi Thunin. Thun on alle 50 000 asukkaan kaupunki Aare-joen rannalla. Sinne pääsee Bernistä paikallisjunalla. Matka kestää noin puoli tuntia. Junavaihtoehtoja on kaksi, menimme junalla S4 ja palasimme junalla S1. S4:n reitti oli kauniimpi. Junasta näki hyvin, miten kaikki vähä tasainen maa oli käytetty viljelyyn ja kuinka laitumet nousivat jyrkille rinteille.

Thun on viehättävä kaupunki, jossa panostetaan matkailuun. Kaupunki on erittäin siisti. Joka puolella oli kukkaistutuksia. Aare-joki hallitsee maisemaa.


Sulkurakennuksen läpi pääsee kävelemään. Virtaus on vieläkin voimakkaampaa kuin Bernissä.

Joen rannalla on runsaasti kahviloita ja ravintoloita. Vanha kaupunki on pieni. Sen erikoisuutena on katu, jossa jalkakäytävät ovat pohjakerroksen liikkeiden päällä.


Vanhan kaupungin yläpuolella kohoaa 1200-luvulta peräisin oleva linna. Sinne pääsee useaa reittiä, portaat lähtevät esimerkiksi raatihuoneen aukiolta. Kipusimme linnan luo maisemien vuoksi, mutta emme menneet linnaan sisälle.

Thun on mukava pieni matkakohde Bernin lähellä. Siellä voi viettää puoli päivää kuljeskellen, kaupunkia ja maisemia katsellen, ja pistäytyen välillä syömään ja kahville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti