lauantai 5. heinäkuuta 2014

Madrid: taidetta ja jalkapalloa (osa 2) 25.9.2010

Suurten taidemuseoiden lisäksi Madridissa on paljon pieniä tai tuntemattomampia, mutta katsomisen arvoisia kohteita. Ermita de San Antonio de la Floridan kupolissa on valtava Goyan fresko. Siitä näkee, että Goya oli impressionisti ennen impressionismia.

Real Academia de Bellas Artes de San Fernando sopii vanhasta taiteesta pitäville. Siellä on espanjalaista, italialaista ja flaamilaista taidetta, Goyan, Riberan, Rubensin ym. töitä. Minusta hienoin oli Zurbaránin los Frailes Mercedarios.

Kulttuurikeskuksessa Conde Duque on Madridin kaupungin nykytaiteen museo, joka esittelee madridilaisten taiteilijoiden teoksia. Kulttuurikeskus on tehty vanhaan kasarmiin.

Palacio de Cristal Retiron puistossa toimii nykytaiteen näyttelytilana. Lasipalatsi on aikanaan rakennettu Lontoon Crystal Palacen mallin mukaan.


Paseo de Castellanan ympäristössä, lähellä Glorieta Emilio Castelaria on patsaiden ulkoilmamuseo Museo de Escultura al Aire Libre. Patsasnäyttelyitä on muuallakin. Tämä, ja muita vastaavia, oli Retiron luoteisen sisäänkäynnin luona:


Tekijä on espanjalainen, nimeä en tullut kirjoittaneeksi muistiin. Näen patsaassa vaikutteita sekä Picassolta että Mirólta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti