sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Köln: museoita 10.4.2014

Kölnissä on paljon museoita. Valitsin kolme, joissa kävin. Yksi museo päivässä on sopivasti.

Museum Ludwig
Ludwig on modernin taiteen ja nykytaiteen museo. Siellä on suuri Picasso-kokoelma, mutta minuun teki suurimman vaikutuksen Dalín suuri ruskeasävyinen teos (jonka nimeä en valitettavasti muista). Kolme Yves Kleinin sinistä taulua olivat myös erityisen hienoja. Museo on aivan tuomiokirkon vieressä ja se on rakennettu niin, että ikkunoista näkyy välillä kirkko, välillä Rein.


Käthe Kollwitz -museo
Tämä on pieni museo aivan keskustassa. Käthe Kollwitz (1867-1945) oli kuvanveistäjä ja graafikko. Olen käynyt myös Berliinissä hänen museossaan. 30-luvulla hänen teoksensa joutuivat näyttelykieltoon. Kollwitzin työt ovat emotionaalisesti vahvoja. Aiheena on kuolema, köyhyys, mutta myös äidinrakkaus. Kölnin museossa on hieno sarja hänen omakuviaan nuoruudesta vanhuuteen. Museoon on jännä sisäänkäynti: kauppakeskuksen neljänteen kerrokseen näköalahissillä.


Olympia- ja urheilumuseo
Tämä museo Reinin rannalla on vain urheilusta kiinnostuneille. Näyttelyesineet ulottuvat antiikin olympialaisista uusimpiin urheiluvälineisiin. Urheilun historiassa saksalaisilla onkin merkittävä osa, mutta Paavo Nurmenkin kuva löytyi. Istuin pitkän aikaa katsomassa kuvakoostetta Saksan vuoden jalkapallomaaleista. Heti sisääntulon vieressä on auto, jolla Michael Schumacher on voittanut yhden Formula 1 -maailmanmestaruuksistaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti