lauantai 5. heinäkuuta 2014

Madrid: taidetta ja jalkapalloa (osa 3) 1.10.2010

Vanhojen suurseurojen Real Madridin ja Atlético de Madridin lisäksi La Ligassa pelaa kolmaskin madridilainen joukkue eli Getafe. Getafe on kaupunki Madridin itsehallintoalueella, mutta käytännössä se on Madridin eteläinen esikaupunki. Madridissa on metro ja siihen yhdistyvä MetroSur, jolla pääsee Getafeen. Jalkapallostadion on metroaseman Los Espartales vieressä.

Toukokuussa 2007 olin katsomassa, kun Getafe pelasi Barcelonaa vastaan Espanjan cupin (la Copa del Rey) välierässä. Barcelona oli voittanut ensimmäisen osaottelun ja oli tietysti ennakkosuosikki. Mutta Getafe voitti 4 - 0! Barcelonalla oli kentällä Ronaldinho, Puyol ja kumppanit. Messi oli jo silloin Barcelonassa, mutta ei pelannut tuossa ottelussa. Katsomossa oli meteliä ja tunnelmaa. Korvatulpat olisivat olleet tarpeen. Loppuottelussa Getafe hävisi Sevillalle, mutta pääsy cupin finaaliin oli saavutus.

Getafe nousi La Ligaan kauden 2003/2004 päätteeksi. Viime kaudella (2009/2010) sen sijoitus oli kuudes eli parempi kuin esimerkiksi Atlético de Madridin, joka oli yhdeksäs. Nykyisellä nimellä seura on ollut olemassa vuodesta 1983, mutta sillä on historiaa jo 70-luvulta.

Atlético de Madridin stadion Vicente Calderón on Manzanares-joen rannalla, kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Puerta de Toledosta. Stadionin katsomon alta kulkee katu, Avenida de Manzanares. Vicente Calderón on suuri stadion. Sinne mahtuu 54 800 katsojaa. Tämän vuoden toukokuussa katsoin siellä La Ligan ottelun Atlético de Madrid - Valladolid, joka päättyi Atléticon voittoon 3 - 1. Ostin halvimman lipun, joka sekin maksoi 30 €. Lippu oli päädyn yläkatsomoon. Sieltä näki hienosti ja muuten olisi ollut mukavaa, mutta tämän vuoden toukokuussa Madridissa oli kylmä. Siellä oli kylmempää kuin Helsingissä. Minulla oli päällä melkein kaikki mukana olleet vaatteeni - villapuseroa myöten, mutta silti palelsi. Joka tapauksessa näin Diego Forlánin pelaavan. Hänethän valittiin sittemmin kesän 2010 MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti