maanantai 7. heinäkuuta 2014

Berliini (osa 4): taidemuseoita 6.4.2013

Berliinissä on paljon hyviä taidemuseoita. Tällä matkallani kävin modernin taiteen museossa Neue Gemäldegalerie. Museorakennuksen on suunnitellut Mies van der Rohe. Rakennuksen maanpäällinen osa on lasinen galleria, jossa on vaihtuvia näyttelyitä. Pysyvä näyttely on alakerrassa. Taiteilijoiden joukossa ovat Andy Warhol, Yves Klein, Mark Rothko jne. sekä tietysti saksalaiset ekspressionistit.


Vanhemman taiteen ystäville sopii läheinen Gemäldegalerie, jossa on taidetta 1200-1700 -luvuilta. Nykytaidetta taas on vanhaan rautatieasemarakennukseen tehdyssä museossa Hamburger Bahnhof Museum für Gegenwart Berlin. Sielläkin on Warholia!

Nykytaiteesta pitäville voin suositella myös museota Berlinische Galerie Museum für Moderne Kunst, Alte Jakobstrasse 124-128, jossa yhtenä näyttelyiden painopisteenä on jaetun Berliinin taide.


Pieni kiinostava käyntikohde on Käthe Kollwitz Museum entisellä länsipuolella Fasanenstrassella lähellä Kurfürstendammia. Siellä on esillä lähinnä Kollwitzin grafiikkaa. Grafiikkaa on myös Dalí-näyttelyssä Leipziger Platzilla. Yksi hyvä vaihtoehto taiteesta kiinnostuneelle on Martin Gropius Bau, jossa on usein hienoja (kaiken lisäksi ilmaisia) näyttelyitä.

Tietysti kannattaa käydä katsomassa myös viime aikoina paljon esillä ollutta East Side Gallerya, jossa on yli kilometrin matkalla taidetta maalattuna pisimpään säilyneeseen osaan Berliinin muuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti