tiistai 8. heinäkuuta 2014

Hampuri

Olin Hampurissa viime vuoden elokuussa. Pidin aikaisemmin matkablogia blogit.fi -palvelussa ja kun se lopetettiin, en ollut vielä kirjoittanut Hampurista. Tämä kirjoitus on nykyisen blogin ensimmäinen. Aikaisemmat postaukset olen siirtänyt vanhasta blogista.

Olin Hampurissa kolme yötä hotellissa Sofitel Hamburg Alter Wall. Hotelli oli hyvä valinta. Se on aivan keskustassa kanavan varrella. Alla olevassa kuvassa hotelli on oikealla. Huoneeni ikkunoista oli näkymä kanavalle.


Hampurissa on paljon kanavia Elben ja Binnenalsterin välisellä alueella. Muutenkin vesi leimaa kaupunkia, Elbe-joen ja keskustan Binnen- ja Aussenalsterin lisäksi myös vanhalle satama-alueelle rakenteilla olevassa uudessa kaupunginosassa HafenCity.Runsaasta vedestä huolimatta Hampuria ei voi sanoa kauniiksi. Raatihuone on tietysti upea, kuten muutama muukin vanha rakennus. Raatihuone on niin suuri, että en saanut sitä mahtumaan valokuvaan.

Parhaan ruokapaikan löysin Grossneumarkt-aukiolta. Aukion laidoilla on erilaisia ravintoloita, joten jokainen löytänee sieltä itselleen sopivan.


Nähtävyyksiä

Rickmer Rickmers on vanha kauppalaiva. Se on Elben rannalla ja siihen pääsee tutustumaan pienestä neljän euron maksusta.Hamburger Kunsthalle on suuri taidemuseo. Museo koostuu kolmesta rakennuksesta ja se on oikeastaan liian suuri katsottavaksi yhdellä käyntikerralla. Siellä oli muutamia hyviä impressionisteja ja yksi Dalí (tästä huomaa, millaisesta taiteesta pidän).


Automuseo Prototyp esittelee paljon Porscheja ja Volkswageneita, mutta siellä on myös Schumacherin ja Vettelin vanhat Formula 1 -autot.Reeperbahn on katu, jolla varmaan kaikki suomalaiset käyvät. St. Pauli ja Reeperbahn… Illalla meno Reeperbahnilla oli aika hurjaa. Lähistöllä on asuintaloja, mitenköhän niissä nukkuminen onnistuu. Reeperbahnin päässä oli aiemmin Beatles-museo, mutta valitettavasti se on suljettu rahavaikeuksien vuoksi.


Binnenalster
Viimeisenä iltana Hampurissa kävelin illan hämärtyessä Binnenalsterin ympäri. Sillä kierroksella Hampuri näytti kauniilta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti