maanantai 7. heinäkuuta 2014

Pariisin elokuu 29.9.2012

Viime kesän lomamatkalla menimme Rotterdamin ja Antwerpenin jälkeen Pariisiin. Antwerpenista Pariisiin matkustimme nopealla Thalys-junalla. Matka kestää 2 h 2 min ja juna pysähtyy välillä vain Brysselissä. Thalys-junassa on oltava lippu etukäteen. Ostin liput netistä yli viikkoa ennen matkaamme ja jo silloin juna, johon ensin yritin saada liput, oli loppuunmyyty, vaikka junia kulkee useita päivittäin. Seuraavaan oli onneksi vielä lippuja ja jostain syystä ensimmäisen luokan liput olivat tarjouksessa halvempia kuin toisen luokan liput, joten matkustimme ensimmäisessä luokassa. Sekin juna oli lopulta loppuunmyyty.

Jos menee Pariisiin ensimmäistä kertaa, ei kannata mennä elokuussa. Silloin siellä on turisteja tavallistakin enemmän ja valtavat jonot kaikkiin nähtävyyksiin. Lisäksi monet pariisilaiset lähtevät lomalle elokuussa ja monet pienet ravintolat ja kahvilat ovat kiinni. Me olemme käyneet Pariisissa monta kertaa, eikä meillä ollut mitään varsinaista ohjelmaa mielessämme. Nautimme vain olostamme.

Aikaisempiin käynteihin verrattuna yhden muutoksen huomasi heti: Pariisin kaupunkipyörät. Niitä oli tarjolla monessa paikassa ja niitä todella käytettiin. Käyttäjät olivat pariisilaisia, eivätkä niinkään turisteja.


Itselle sopivan ruokapaikan löytäminen Pariisissa on aina tuurista kiinni. Erilaisia ja eritasoisia ravintoloita on valtavan paljon (myös elokuussa). Tällä matkalla mukavin illallispaikkamme oli Bulevardeilla Tavern' Café. Paikka oli juuri sellainen, miksi pariisilaisen kahvila-ravintolan ajattelee: päältäpäin vähän nuhruinen, puutuolit ja -penkit, etuseinä auki kadulle. Ruoka oli hyvää ja ranskalaista. Söin sipulikeittoa. Tavern' Café oli lisäksi jonkinlainen kirjakahvila. Seinät olivat täynnä kirjahyllyjä.Seuraavassa muutama tunnelmakuva järjestyksessä: yleiskuva kaupungista Sacré Coeurin edestä otettuna, Eiffel-torni, pariisilaisia taloja, Notre Dame ja Seine, auringonlasku Seinellä, Champs Elyseés ja riemukaari iltahämyssä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti