lauantai 5. heinäkuuta 2014

Madrid: pari yksityiskohtaa 19.10.2010

Yllättävä nähtävyys Madridissa on egyptiläinen temppeli Templo de Debod. Sen on lahjoittanut Egyptin valtio kiitokseksi Espanjalta saadusta tuesta Assuanin padon rakentamisen yhteydessä. Temppeli on lähellä Plaza de Españaa.


Madridiin haettiin vuoden 2016 olympialaisia, vaikka Madrid oli hävinnyt haussa jo aikaisemmin ja vaikka sivustakatsojasta tuntui selvältä, että Lontoon 2012 jälkeen olympialaisia ei anneta Eurooppaan.


Madridia on viime vuosina rakennettu, korjattu ja siistitty. Osa siistimisinnosta johtuu varmaan olympialaisten hakemisesta. Kaupunkia on yritetty tehdä viihtyisämmäksi esimerkiksi istuttamalla katujen varsille paljon puita. Manzanares-joen rannat ovat olleet lähes käyttämättömiä, suorastaan epämääräisen näköisiä alueita. Joen rantoja rakennetaan nyt virkistyskäyttöön. Tämä kuva on läheltä Puente de Segoviaa:


Kun kävelee kaupungilla, tulee jano. Tavanomaisten oluen tai valkoviinin ja kivennäisveden sijasta voi tilata tinto de veranon. Siinä on puolet punaviiniä ja puolet sitruunasoodan tapaista, mutta maultaan laimeampaa virvoitusjuomaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti