maanantai 7. heinäkuuta 2014

Berliini (osa 5): Potsdam 27.4.2013

On vähän hassua kirjoittaa talvisesta Potsdamista huhtikuun lopulla, mutta en ole ehtinyt aiemmin. Kävin helmikuisella matkallani Potsdamissa ensimmäistä kertaa. Potsdamin pikkukaupunki on varmasti Berliinin suosituimpia turistikohteita. Sinne pääsee esimerkiksi paikallisjunalla S7 ja matka kestää puolisen tuntia. Potsdam on Berliinin liikennevälineiden C-vyöhykkeellä ja yhdensuuntainen lippu maksoi 3 euroa 10 senttiä.

Potsdamin tärkein nähtävyys on kuningas Fredrik II Suuren rakennuttama linna Sanssouci puistoineen. Linna on rakennettu vuosina 1745-1747 ja sen tyyli on rokokoo. Potsdam olisi tietysti parempi kohde kesällä. Nyt pystyin vain kuvittelemaan, miten upealta linnan puisto näyttää kesällä. Toisaalta linnaan pääsi jonottamatta ja opastettu ryhmä oli sen verran pieni, että opastusta oli helppo seurata. Linnaan pääsee vain opastetuilla kierroksilla. Se on todella upea. Kannattaa mennä katsomaan, jos käy Potsdamissa.

Itse kaupunki on pieni. Kesällä se on varmasti eloisa ja täynnä turisteja. Potsdamissakin on Brandenburgin portti! Ravintoloita kaupungissa on paljon. Osuin menemään lounaalle erinomaiseen ravintolaan nimeltä La Madeleine. Ravintola on pieni ja se oli täynnä paikallisia asukkaita. Söin siellä erinomaista kalakeittoa. La Madeleine on erikoistunut bretagnelaiseen ruokaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti